Fox Studios, Divorce Court och jag...


Förra veckan var jag i Hollywood på en audition för ett castingbolag. I vanlig ordning gick allt bra, tills vi kom in på det faktum att jag inte är laglig att arbeta här i USA på mitt studentvisum. Men denna gången, fick jag ut lite mer ändå. Damen som intervjuade mig blev nämligen så förtjust i mig och att jag var från Sverige, att hon gav mig ett nummer till en kvinna som jobbade med att casta publiken till några av de talkshower som slösänds hela dagarna på de största tv-kanalerna här. Hon sa åt mig att ringa henne och hälsa vart jag fått numret ifrån, eftersom de betalar cash upp till en viss summa. Jag ringde henne och igår gick jag upp klockan halv fem, för att halv åtta vara på FOX studios, lokaltarfiken är fruktansvärd här.
Showen som jag skulle vara publik i heter "Divorce Court" och är en av alla court shower i detta märkliga land. Jag har som alla andra alltid fascinerats över vad det är med alla dessa tv-program som har så höga tittarsiffror. Och jag har alltid undrat hur folk kan gå på att det är riktiga människor och riktiga fall det handlar om, när det är så uppenbart att de bara spelar rakt igenom. Ingen kan väl vara så dum, ingen kan väl se så konstig ut och ingen kan väl uppträda så sjukt? Eller??? Därför såg jag mycket fram emot att få komma in bakom kulisserna och ta del av detta spektakel som gås på av så många människor varje dag...
Här är ett av de klipp som fick bli min research dagen innan inspelningen:
När jag efter vad som kändes som en evighet, kom dit checkade vi in och var tvungna att lämna ifrån oss telefoner och annan "kamerautrustning". Sen var det kaffe och donut som gällde, innan vi i samlad trupp fick lov att gå på toalettbesök. Det var strikt förbjudet att vandra omkring på området själv eller gå ifrån gruppen och vi var tvungna att hela tiden ha en vakt med oss. Efter fikapausen var det säkerthetskontroll för att kolla så vi inte hade smugit ner en pistol eller två i väskan. Det hade vi inte, så vi fick kliva in i studion och ta plats i bänkarna.
Sedan rullade det på, det ena konstiga fallet efter det andra. Det var par som stämde varandra på 50 dollar för att de hade rivit sönder varandras skjortor, par som inte kom överens om hur de skulle uppfostra sina barn, svartsjuka transor, och så vidare och så vidare.
DET VAR INGET SKÄMT !!!  De var verkligen så dumma i huvudet som de verkar på tv. Helt ofattbart, men väldigt väldigt underhållande. Den här domarn var fruktansvärt rolig och smart, hon satte dit en del idioter och fick dem att tiga.
Jag träffade massa roligt folk under dagen igår och kommer med all säkerhet att ställa upp fler gånger!
Efter att ha blivit 54 dollar och en och annan aha-upplevelse rikare, har jag än en gång konstaterat att Amerikatt verkligen är ett land med människor utan dess like...och att jag befinner mig mitt i kaoset!
Jag kommer med glädje att dela med mig av klippen när de kommer ut, så ni också får ta del av dessa galenpannor...
Nu ska jag krypa ner under täcket igen och försöka att inte hosta upp mina lungor. Adios!

En underbar upptäckt i kyldisken...

Resten av året är räddat och pluggnätterna blev genast lite mysigare!!!
Jag har hittat FILMJÖLK !!!!
Blev helt överlycklig när jag efter skolan idag, tog en sväng in på Trader Joe´s (som för övrigt är bästa mataffären jag nånsin besökt, japp inklusive Sverige). Jag var nära att gå förbi, då jag i slowmotion vände mig om och fick syn på det härligaste av härligast! Jag trodde inte mina ögon, här har man sörjt både morgon och kväll över att de inte har någon filmjölk i det här landet så att man kan äta ordentlig kvällsmat. Och så springer man på det en dag som denna. Wonderful !!!
Så pappa, nu kan vi ha filmjölks-dejt via skype !!! Vi kan ju åtminstone låtsas att vi sitter vid köksbordet och flamsar hemma i Värmland...
Idag har annars varit en bra dag, 31 grader varmt och inte ett moln på himlen. I skolan var det fest och de firade det persiska nyåret så det stod härliga till:
Imorgon skall jag plugga heeeeela långa fredan, och in till Hollywood en sväng på eftermiddagen!
GODNATT OCH PUSS OCH KRAM OCH SOV GOTT !!!

En helt egen artikel i en av sveriges storsta kvallstidningar...

Idag kom Aftonbladets artikel om mig, som jag berattade om. 

Har kan ni lasa om hur det blev:


http://www.aftonbladet.se/temahogskola/article8690778.ab



Puss och Kram


40 dagar....

Har jag verkligen varit i USA så länge?! Tiden bara rusar iväg och snart är det dags att ta sommarlov. Eller ja, sommarlov och sommarlov. Jag måste få tag på ett nytt jobb hemma i Svealand, eftersom jag tvingats att säga upp min tjänst på KPL. Så nu blir det bråda dagar, det var ett tag sen man sökte sommarjobb...

Så vad har har hänt den senaste tiden. Varför har jag inte bloggat? Skola skola och skola (+ lite annat...). Jag ber så hemskt mycket om ursäkt och ska försöka skärpa mig med detta. Study International, byrån som hjälpte mig med ansökningar osv i höstas, länkar numera till min blogg på deras hemsida www.studin.se. Det betyder att det inte längre bara är nära och kära som följer californicated, utan även de som besöker studin.se och är nyfikna på hur det är att plugga i USA. Det är ju trevligt och jag hoppas att jag kan vara till hjälp för den som behöver!
I och med detta dröjde det inte länge innan jag fick ett mail från Aftonbladet (!) som ville göra en intervju med mig för deras bilaga "tema högskola". Superroligt tycker jag, så ska ikväll sätta mig och svara på frågorna. Det blir spännande och ett litet upplyft efter en rätt tung vecka. Jag har haft några dagar av hemlängtan och saknad av Sverige. Det är lustigt hur man fungerar och smekmånaden är ett faktum. Det är sant att man inte fattar vad lyckligt lottad man är förrän man får en chans att se det på avstånd. Usa är ett väldigt roligt, spännande och exotiskt land på alla sätt och vis och jag är fullkomligt förälskad. Men jag måste säga att så mycket som jag uppskattade IKEA när vi var där i veckan, det trodde jag aldrig skulle hända. Köttbullarna var liksom inte ens goda och räkorna var vattniga, men det var en varm känsla som infann sig när vi vandrade runt bland Billybokhyllor och Ektorpsoffor:
Lite gott och blandat från veckan som gått:



Lunch i solen på campus

Parteyyy!
Riffe å jag
En liten skymt fick man...
Imorrn kommer jag vara död så länge som jag varit vaken nu...
Miss you all
puss!

Jag ska minsann aldrig mer plugga...

Sitter pa Starbucks och vantar pa Ann och Riffe for en ledig kvall. Har varit i skolan sen 9 imorse och kom inte ifran forran halv atta idag efter Make Up class, sa jag ar ratt trott. Det marks att det inte var igar jag satt i skolbanken kan jag saga. Och de ar duktigt noga med att ge laxa varje class. Men det ar sa roligt, till och med att gora laxor ar kul, det trodde jag aldrig att jag skulle saga. Kommer val ihag min studentdag nar jag var 100% saker pa och sa bade till mig sjalv och andra att jag minsann ALDRIG skulle plugga igen. Och nu sitter jag har, I USA och studerar och lar mig for glatta livet!!!
Puss och kram hjartebarn

RSS 2.0